Çakabey İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri, Fen Bilimleri Öğretmeni Derya Ağaoğlu Rehberliğinde Robotik Kodlama ve Ardüino Eğitiminde Başarıyla İlerliyor

Çakabey İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, fen bilimleri öğretmeni Derya Ağaoğlu'nun rehberliğinde robotik kodlama ve Ardüino eğitimiyle teknoloji dünyasına adım atıyor. Okulun düzenlediği atölye çalışmalarında, öğrencilere hem temel programlama bilgisi verilerek hem de Ardüino platformu üzerinde uygulamalı çalışmalar yapılarak kendi robotlarını tasarlama ve kodlama becerilerini geliştirme fırsatı sunuluyor.

Eğitimin bir parçası olarak, öğrenciler hem teorik bilgi ediniyor hem de pratik uygulamalar yaparak becerilerini pekiştiriyorlar. Robotik kodlama ve Ardüino üzerindeki uygulamalarıyla öğrenciler, kodlama dillerini kullanarak robotlarını programlayıp hareket ettirirken aynı zamanda çeşitli sensörleri kullanarak çevrelerini algılayabilme yeteneklerini geliştiriyorlar.

Fen bilimleri öğretmeni Derya Ağaoğlu, öğrencilere bu tür eğitimler sunmanın teknolojiye olan ilgilerini artırdığını ve geleceğin teknoloji liderleri olmalarına katkı sağladığını belirtiyor. Ayrıca, öğrencilerin robotik kodlama ve Ardüino eğitimiyle takım çalışması, problem çözme ve iletişim becerilerini geliştirdiğine de vurgu yapılıyor.

Öğrencilerin gösterdiği ilgi ve başarı, geleceğin teknolojiyi şekillendirenlerinin yetiştirilmesine olan inancı güçlendiriyor. Çakabey İmam Hatip Ortaokulu, fen bilimleri öğretmeni Derya Ağaoğlu'nun rehberliğinde öğrencilere sağladığı robotik kodlama ve Ardüino eğitimiyle teknolojiyi anlama ve kullanma konusunda sağlam bir temel oluşturarak, onları geleceğin dijital dünyasına hazırlıyor.

02.03.2024 267

02-03-202402-03-202402-03-202402-03-202402-03-202402-03-202402-03-202402-03-202402-03-202402-03-202402-03-2024