ÇAKABEY İMAM HATİP ORTAOKULU

Vizyon: “EĞİTİMDE KALİTE, KALİTEDE ZİRVEYE…” “Toplumsal erdemi yakalamış, etik kuralları benimsemiş, demokratik düşünce yapısı ve evrensel değerlere sahip, kararlı, inançlı, ilkeli, başarıya koşmaktan zevk alan bireylerin yetiştiği; uygulamaya koyduğu modern eğitim yaklaşımlarıyla öğrenmeyi öğrenen ve öğreten, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarıyla bölgemize ışık tutan, ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmak.”

Misyon: İSTİYORUZ Kİ... Bütün çalışanlarımız ve öğrencilerimiz, “Onlar” ve “Biz” kavramı yerine “Takım Ruhuna” inansın,takım arkadaşlarının eksikliklerini tamamlamaya çalışsın. İnsanlık değerlerinin önemini kavramış olsun ve öyle davransın. Her alanda bilginin gücünü yanına alsın,bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını bilsin,paylaşma ve işbirliğine açık olsun. İdeal oluşturmak isterken öğüt vermekten ziyade örnek olunması gerektiğine inansın. Kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaplardan korkmasın. Gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. Verdiğimiz eğitim,öğrencileri bir üst öğrenime hazırlasın,hayata atıldıklarında ise “İşin Anahtarı”,”Ekmeğin Kapısı” olsun.

Başarılar: 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında eğitime başlamıştır.

Isınma: Merkezi Doğalgaz
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: KARTAL (Uğurmumcu-Yakacık-Kurfalı-Soğanlık-Esentepe-Karlıktepe-Çavuşoğlu-Petroliş-Cevizli) MALTEPE (Esenkent-Gülsuyu-Zümrütevler-Maltepe)
Sportif Etkinlikler: Basketbol-Voleybol-Futbol-Atletizm Kursları
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak Projeleri Arduino Kursu
Proje Çalışmaları: İngilizce ve Arapça Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflar
Kontenjan Bilgileri: 120
Diğer Hususlar: Resim kursları Gitar, Ney, Kursları Arapça, İngilizce Dil kursları Osmanlıca Kursu Kur´an-ı Kerim Kursu Ders takviye Kursları Liseye hazırlama Kursları

WEB - https://cakabeyiho.meb.k12.tr

Adres - Orhantepe Mah. Bankalar Cad. Sevil Sok.No 13 Cevizli Kartal İstanbul PK 34865

Öğretim Şekli :Tekli

Yerleşim Yeri - Zeytinlik Ulu Cami ve Eski Karakol bölgede bilinen yerlerdendir.

Ulaşım Kadıköy-Pendik Minibüs yolundan geçen hatlara binerek okulumuza ulaşabilirsiniz. (Pendik Kadıköy) (Kartal Kadıköy) 21A - 16A - 17 - 16 hatları ile Orhantepe Mahallesi durağında inilerek 5 dakikalık yürüyüşle okulumuza ulaşabilirsiniz. 16B hattıyla Cevizli Muhtarlık durağında, 131YK ile Saraylar Cad.durağında - (Kartal-Esenkent),(Kartal-Esentepe) minibüsleri ile Cevizli ışıklarda inerek 5-6 dk yürüyüş ile okula ulaşabilirsiniz.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe merkezine 2 Km uzaklıktadır.