ENGLISH DEPARTMENT

15.12.2015 11365

 

ENGLISH DEPARTMENT

   We started to develop our school and improve the quality in our school in 2015-2016 educational year. In order to fulfill the requirements of the students and parents, we have introduced English Classes. The English education program of our school is being prepared according to Common European Framework Reference for Languages which is aiming education and development methods which can be used for all European languages. We cooperate with DURU ELT ( EnglishLanguage Teaching) for our English Education Program.   6 different language levels are accepted by European Standards are:

Elementary and Pre-intermediate learners  A1 and A2

Intermediate and Upper Intermediate learners B1 and B2

Advanced learners  C1 and C2

  In global World, English has become an international language as a result of scientific, political, technological and economic developments.  As a school, we are keeping up with these developments and fulfilling the need of speaking of a foreign language as accepting the language teaching skills in a different way.

   In this context, We teach English for 10 hours (including 8-hour main course and 2-hour reading) for 5th and 6th graders and for 11 hours (including 9-hour main course and 2-hour reading) for 7thgraders. Besides this, we have involuntary summer school for 4 weeks (80 hours) in July. The students in our English Project Classes have 1500-hour intensive English in total (440 hours in 5th and 6th grades, 476 hours in 7th grades and 144 hours in 8thgrades). In addition to their lessons at school, they study online using Helbling-ezone. They also practice English with our permanent foreign teachers at school. 

   Speaking Turkish isn't  allowed in our English lessons. With the co-decision of our all English teachers, we have chosen to use More 1-2-3-4 as main course books and Reading Adventures and Time Zones as resource books. Our aim for our students is to complete B1 level and start B2 level at the end of 8th grade and we would love them to have good practical speaking skills and have courage to communicate in English in daily life. 

   Each year our students take two TOEFL tests and get their Toefl certificates which have an international validity.

English Department Teachers

Songül Şahin

Menziye Kılıç

Çilem Körez

Bassel Kaskas

 

İNGİLİZCE BÖLÜMÜ

   Okulumuz 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren yeni bir yapılanmaya girmiştir. Kaliteli bir okul oluşturma adına velilerin isteklerini karşılama ve istenen bir okul olmak için kaliteli dil eğitimi veren dil bölümleri açılmıştır. Okul olarak İingilizce proje sınıflarında uygulanacak olan ingilizce ders ve programları, tüm Avrupa dillerinde uygulanabilecek olan öğretim ve gelişim metotları sağlamayı hedefleyen Common European Framework of Reference for Languages´e uygun olarak düzelenmekte ve bu alanda hizmet veren Duru ELT (English Language  Teaching) ile işbirliği yapmaktayız. Dil yetkinliğinde altı farklı seviye Avrupa standartlarınca kabul görmektedir:

Temel kullanıcılara yönelik A1 ve A2

Bağımsız kullanıcılara yönelik B1 ve B2

Tecrübeli kullanıcılara yönelik C1 ve C2

Küresel dünyada bilimsel, siyasi, teknik ve ekonomik alanlarda yaşanan gelişmeler İngilizceyi uluslararası bir dil haline sokmuştur.Okul olarak bizler de bu gelişmelere ayak uydurarak bu alanda eksiklik olan dil öğretme becerisine farklı bir perspektiften bakarak öğrencilerimize pratik konuşma becerisi kazandırıyoruz.

   Bu bağlamda; 5 ve 6.sınıf İngilizce dil sınıflarında hafta içi 10 saat (8 saat main course, 2 saat reading), 7.sınıf İngilizce dil sınıflarında hafta içi 11 saat  (9 saat main course, 2 saat reading) ingilizce ders programı uygulanmaktadır. Ayrıca yaz döneminde (Temmuz ayı) zorunlu üç-dört hafta süreli toplam 80 (seksen) saatlik yaz okulu yapılmaktatır. 5 ve 6.sınıfta yıllık 440 saat, 7.sınıfta 476 saat ve 8.sınıfta 144 saat olmak üzere proje öğrencilerine toplamda 1500 ders saati üst düzeyde dil eğitimi verilmekte ayrıca öğrencilere internette Helbling-ezone üzerinden aktif çalışmalar yapılmaktadır. Okulda sürekli bulundurulan yabancı öğretmenlerle ders dışı saatlerde de pratik dil eğitimi hizmeti verilmektedir. 

   Dil sınıflarımızda dil eğitiminde Türkçe kesinlikle kullanılmamaktadır. Tamamen yabancı dil kullanılarak yapılan eğitimde zümre kararı olarak More 1-2-3-4 kitapları ve destek olarak Adventure ile Zone kitapları kullanılmaktadır.  Hedef olarak öğrencilerimizi 8.sınıfta B1 seviyesini tamamlayıp B2 seviyesine giriş yapmak ve öğrencilerimizi kendilerine yetebilecek, pratik konuşabilen, konuşma becerisi ve cesareti olan bireyler haline getirmektir.

Her yıl iki adet TOEFL sınavı yaparak öğrencilerimize uluslararası geçerliliği olan Toefl Sertifika verilmektedir. 

İNGİLİZCE BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLERİ

Songül Şahin

Menziye Kılıç

Çilem Körez

Bassel Kaskas

 

07-02-201807-02-2018